BELAJAR DARI PENGALAMAN.....


TIDAK SESIAPA PUN MAHU KESEDIHAN ITU DATANG DITEMANI KESUGULAN DALAM HIDUP.KEHIDUPAN INI TIDAK SEMUDAH SEPERTI YANG DISANGKA..ADAKALANYA KITA TERJATUH KECEWA...KADANGKALA KITA BAHAGIA SEPERT INDAHNYA PELANGI DIUFUK LANGIT MENYINARI KITA.

TAHUN DEMI TAHUN PASTI MENJELMA...ENTAH BERAPA KALI KITA JATUH DAN KITA GAGAH UNTUK BANGUN SEMULA.MENGORAK LANGKAH PENUH HATI-HATI SUPAYA TIDAK TERGELINCIR SEMULA..SESIAPA SAHAJA MAHUKAN KEJAYAAN DAN KEBAHAGIAN ITU DIKEKALKAN TAPI KITA TIDAK MAMPU UNTUK MENGEKALKANNYA.

KITA MANUSIA HARI INI DIBAWAH,ESOK DI ATAS.KEHIDUPAN UMPAMA RODA.HARI INI KITA GEMBIRA TANPA KITA SEDARI ESOK KITA BERDUKA DAN PADA WAKTU ITU BARULAH KITA SEDAR.BILA DIFIKIRKAN ALANGKAH BODOHNYA MANUSIA ITU GAGAL KERANA TERPERANGKAP DENGAN PERMAINAN CINTA.TAPI CINTA ITU TIDAK BOLEH DIPISAHKAN DARI KEHIDUPAN KITA JIKA KITA SUDAH LALUINYA.

PEMIKIRAN BERMULA DARI AKAL,KASIH SAYANG ITU BERMULA DARI HATI SELEPAS ITU TUMBUH PERASAAN CINTA TETAPI APABILA HATI SUDAH BERPALING TADAH,RINDU MENJADI BENCI,SAYANG MENJADI MENYAMPAH,GURAUAN MENJADI MARAH,BETAPA PENTING HATI ALAM CINTA ITU.INILAH KITA YANG ASYIK BERMAIN DALAM CINTA.TERLALU BERGEMBIRA SEHINGGA KITA LUPA YANG KITA ADA MAHA MENGETAHUI.KEMBALILAH IA KEPADA YANG MAHA ESA.SESUNGGUHNYA DIALAH YANG MAHA BERKUASA DIATAS SEGALA-GALANYA.

JGN BIARKAN NAFSU MENGUASAI DIRI.PENGALAMAN HIDUP ITU PENTING ..JGN BIARKAN IA BERULANG..JIKA TIDAK MAHU TERLUKA PARAH.INILAH REALITI KRONOLOGI KEHIDUPAN KITA.

0 comments: